Bemutatkozás

 

 

    Hívő református keresztyén vagyok, a kecskeméti gyülekezethez tartozom. Még gyermekkoromban ismertem meg Jézus Krisztust és fogadtam el Megváltómnak. Feleségemmel, Tibay Rózsával 2001 nyarán Balatonszárszón ismerkedtem meg, egyházunk SOLI DEO GLORIA konferenciatelepén. Esküvőnk 2003 nyarán volt, s azóta született két aranyos kisfiunk, Levente és Gergely.

    Történelem és református vallástanár vagyok, kedvenc témám e kettő metszete, vagyis az egyháztörténelem. Ezen belül is az óegyház története, tanításának fejlődése, illetve a reformáció érdekel leginkább. Szakdolgozatomat a skót reformáció történetéből írtam, amely mind vallási, mind emberi szempontból rendkívül tanulságos. A hit területén a dogmatika és a felekezettudomány áll legközelebb hozzám, sokat foglalkoztam az ezoterika és reinkarnáció problémáival. Internetes böngészéseim során sajátítottam el az angol nyelvet és a számítógépes ismereteket, mely utóbbihoz szoftverüzemeltetői képesítést is szereztem.

    Munka közben gyakran hallgatok zenét: klasszikusokat, filmzenéket és néhány modern előadót is. Szeretem az állatokat, különösen a macskákat, és nagy barátja vagyok az örökzöldeknek, az ezüstfenyőnek. Szívesen bóklászok a természetben, mert bár a szemlélődés nem hasznos munka, de sok problémára a legkiválóbb gyógyszer. Ilyenkor a 139. zsoltár szavai szoktak eszembe jutni. Édesapám csillagász lévén vonzódok az égbolt világához, ezért is látható a kezdőlapomon a Hélix-köd, mely a Földhöz legközelebbi planetáris köd. Ha tehetem örömmel olvasok, bár ezt az utóbbi időben sajnos ritkán tehettem meg. Hasonlóan ritkán jutok el a ping-pong asztalig is...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hát ő a mi dolgos kisfiunk. :-)